zpět na výpis zobrazit další post

Co to jsou shooters? Ochutnejte naši novinku na baru SOOT v Manifestu

Co to jsou shooters? Ochutnejte naši novinku na baru SOOT v Manifestu

Čas na panáka!

Kdy je správný čas na panáka? Vždycky. Víte ale, jaký je rozdíl mezi shotem (panák) a shooterem? 

Shooter je speciální druh míchaných koktejlů, které se servírují do panákových sklenic a pijí se tzv. na jeden lok. Běžně se servírují také společně s tzv. large koktejly. Název shooter vznikl z anglického slova "shot" neboli střela. Důvodem je nejspíš zažitá představa, že míchaný panák způsobí rychlejší alkoholové nakopnutí. Složení většiny shooterů zahrnuje dva a více typů alkoholů, zatímco shot (panák) obsahuje pouze čistý alkohol. Třeba panák rumu, vodky, zelené nebo Hrušky.

Na našich barech SOOT si nyní můžete vychutnat 4 nové shooters: Retrograde, Instant Happiness, Panák Bombardino nebo Healing Sun a panák Hrušky! Každý shooter má něco do sebe, co jedinečného skrývá každý z nich?

1. Hruška

Stará dobrá klasika, která nikdy neomrzí, ale naopak pořádně nakopne! Jak málo stačí ke štěstí? Hruškovice a plátek hrušky. Jemná ovocná chuť pálenky je perfektní pro ty, kteří se dokáží radovat z maličkostí. 

 

2. Panák Bombardino

Kdo říkal, že si můžete vychutnat bombardino jen na horách? Každý den může být après-ski uprostřed města. V baru Soot vám připravíme parádní Panák Bombardino s jedinečnou kombinací rumu, bombardino likéru a sušenkové šlehačky. Právě tato extravagance v panáku vás provede šlehačkovým rájem...

3. Instant Happiness

Znát své štěstí. Podělit se o své štěstí. Znásobit své štěstí. Kus štěstí je jako mít na jazyku francouzský citronový koláč. Nalezněte své dokonalé štěstí na dně Instant Happiness shooteru, který je namíchaný z brandy, vanilkového sirupu, triple sec a citronového krému (lemon curd) se sušenkovou drobenkou.

4. Retrograde

Chaos, nedorozumění ani neklid v chuti Retrograde nehledejte. Průzračná hladina zklidní těkající mysl. Chuťový akcent liči a limetky oživí vaše smysly. Tady a teď. Nechte se svést explozi chutí - titos, liči, limetka a perníkový sirup.

5. Healing Sun

V tropech, když pomine déšť, nebe se rozestoupí a rozpijou se všechny stíny jako tahem akvarelu, nic nevzpruží tělo tolik jako šťáva mučenky. Koření se poválí na jazyku a nálady se zmocní slunce. Nechte se nabít shooterem Healing Sun.

Ochutnejte naše jedinečné shootery a dejte nám vědět, který je váš favorit!

#LetTheFunTimeRolls

Autor: Hyunah Do 

sdílet