zpět na výpis zobrazit další post

Najíst se bez masa? Vegeteriáni u nás nevyhládnou.
sdílet

Najíst se bez masa? Vegeteriáni u nás nevyhládnou.

S jarem se pojí zdravý životní styl a kuchyně plné vitamínů, proto se Manifesto zaměřilo na vegetariánská a veganská jídla na menu jednotlivých restaurací. Nejlépe si je bude možné vychutnat v sousedství zelené vertikální zahrady, která se po zimě probouzí ke svému bujarému vegetativnímu období a bude zase kvést, růst a vonět po bylinkách.

Prakticky každá z restaurací v Manifestu Anděl má v nabídce bezmasá jídla a recepty, které uspokojí i vegany. Lehčí jídla v tuto roční dobu uvítají všichni a s exotickými kuchyněmi to rozhodně nebude nuda. Zde je několik tipů z celkem asi třiceti bezmasých jídel, které mohou návštěvníci Manifesta ochutnat nebo si objednat domů.

 

 1. Zeleninová masala a kathi roll | Naan & Curry

 

Víte, že indická kuchyně je obecně převážně vegetariánská? Přijďte si vychutnat smršt chutí a koření do Naan & Curry. V nabídce najdete zeleninovou masalu s rýží nebo chlebem naan, a také populární pouliční pokrm kathi roll, což je paratha chléb plněný indickým sýrem panýr, chutney a zeleninou. Tato pochoutka pochází z Bengálska a je také jednoduše známá jako "rolka".

2. Bibimbap, kimbap, a kimchi | 밥 Bab;rýže

Hvězdou korejské kuchyně je neodmyslitelně bimbimbap, což v překladu znamená míchaná (bimbim) rýže (bap). Jedná se o pokrm plný různé zeleniny s rýží a vajíčkem (či bez) navrch. Pokud máte rádi pálivé, můžete si přidat chilli omáčku nebo si k tomu dejte domácí fermentované zelí kimchi. Vše stačí promíchat a vychutnat si mix barev i chutí!

Další populární korejský pokrm je kimbap, což je směs rýže s nakrájenou zeleninou a zabalená do mořské řasy.


3. Zeleninové miso ramen a gyoza | TAIKO Ramen Bar

 

Japonský Taiko Ramen Bar připravuje zeleninový miso ramen s nudlemi, houbami šitake a enkoi, listy zelí pak choi a marinovaným vejcem, které mohou vegani vynechat. Dopřát si můžete i křupavé vegeteriánské gyozy.

 

4. Tofu Shoyu a Avocado Boom poké | NAPOKĒ

Dopřejte si vitamínovou nálož plnou barev. V Napoke si lze nakombinovat přísady dle vlastní fantazie a přání, anebo se spolehnout na vyladěné misky Avocado Boom a Tofu Shoyu, ta obsahuje mnoho druhů syrové zeleniny a marinované tofu.

 

5. Tacos a nachos vegetarianos | Alebrijes Cocina Mexicana

Máte chuť na mexickou kuchyni? V Alebrijes Cocina Mexicana si můžete vychutnat na vegetariánských tacos s grilovaným kaktusem, cuketou a cibulí nebo vyhlášené nachos s pořádnou dávkou guacamole, salsou, cheddarem, zakysanou smetanou a jalapeños.

6. Veggie Beyond & Veggie Chilli G | Hoxton Burgers

Jak chutná burger z čistě rostlinných surovin? Veggie BeyondVeggie Chilli G s jalapeňos papričkami připravuje Hoxton Burgers a je k nerozeznání od toho hovězího. Tajemství tkví v použití veganského náhražky masa Beyond Meat, které má srovnatelné množství bílkovin jako hovězí maso a jeho výroba tolik nezatěžuje naši planetu!

 

7. Hranolky | Faency Fries 

Spolehlivou variantou jsou také dozlatova křupavé hranolky od Faency Fries, které si můžete dopřát s veganským dipem, se zakysanou smetanou a pažitkou nebo s cheddarem a jalapeños papričkami.

 

8. Bolinha de queijo | Favela 

Ideální předkrmem pro sdílení s přáteli jsou brazilské bolinha de queijo z restaurace Favela. Křupavé sýrové krokety se sladkopálivou omáčkou.

Manifesto Anděl nabízí ještě mnoho dalších bezmasých pokrmů, tak nás neváhejte navštívit a objevte nespočet rostlinných možností. I pro vegeteriány jsme gastronomickým rájem.

Autor: Hyunah Do